Matthijs Valkenwoud

Veelzijdig trompettist en dirigent

Ik begon op 12 jarige leeftijd met de studie trompet in de ‘jong talentklas’ aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

In de vooropleiding kreeg ik les van Beatrijs Korevaar.  Ik vervolgde de opleiding aan het Koninklijk Conservatorium bij Ad van Zon, solotrompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In 2006 behaalde ik mijn Bachelor diploma en in 2008 de Master diploma voor het hoofdvak klassiek trompet. Ik haalde tevens de onderwijsakte aan het KC.

Onder mijn Master studie volgde ik bijvak Natuurtrompet bij Suzan Williams. Hiernaast volgde ik masterclasses bij o.a. trompettisten Hansch Gansch, Florian Klingler, Huug Steketee en Peter Masseurs.

Vanaf mijn conservatoriumstudie speel ik als freelancer bij verschillende orkesten zoals het Promenade Orkest, RBO Sinfonia, l’Orchestra Particolare, het Orkest van het Oosten en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

In het seizoen 2015/2016 maakte ik deel uit van het Symphony Orchestra of India, Mumbai. Ook speelde ik bij vele grote musicalproducties van Mark Vijn en Joop van den Ende, waaronder Anatevka, Ciske de Rat, Mary Poppins, Les Miserables en La Cage aux Folles.

Vanaf 2016 studeerde ik Hafabradirectie aan het Koninklijk Conservatorium waarvoor ik in 2020 Bachelor afstudeerde.

Naast de werkzaamheden als trompettist en dirigent ben ik tevens werkzaam als trompetdocent en dirigent/instructeur bij mijn privé Trompetschool in Den Haag, het CKC Zoetemeer en locaties in de regio Leiden.