Matthijs Valkenwoud

Veelzijdig trompettist en dirigent

Ik studeerde vanaf 2016 Hafabra (Harmonie, Fanfare en Brassband) directie bij docent Alex Schillings aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2020 behaalde ik voor deze studie mijn Bachelor diploma. Als onderdeel van het afstuderen maakte ik o.a. een scriptie over het uitvoeren van lichte muziek voor blaasorkesten: “Essential Light Orchestra”. Dit onderwerp heb ik gekozen omdat het bewust uitvoeren van ook lichte muziek voor blaasorkesten naar mijn idee erg belangrijk is.
Vanaf mijn studietijd dirigeerde ik al verschillende orkesten zoals jeugdorkesten, een bigband en een salonorkest.

Momenteel ben ik dirigent bij de Koninklijke Haagse Harmonie in Den Haag en het Nederlands Orthopedisch Salonorkest. Hiernaast wordt ik als dirigent door diverse orkesten veel gevraagd voor projecten, (blazers-)workshops en sectierepetities.

Kenmerkend voor mijn aanpak als dirigent is een sympathieke, oprechte manier van het benaderen van orkestleden, met daarbij een duidelijke instructie. De repetitieplek is voor mij een veilige plek waarbij musici de vrijheid moeten hebben om de muziek te voelen en zich laten uitdagen om als team het beste naar boven te halen.